Leírás
A parajdi só az erdélyi sóvidékről származik. Lelőhelye, a kárpát-medence. Napjainkban is az egyik legfontosabb bányászati hely. Kézzel bányásszák, majd apró darabokra aprítják. A kinyerési folyamat és az utána történő csomagolási folyamat is teljesen vegyszermentesen történik. Nem jódozott, nincsen benne adalékanyag, sem csomósodásgátlószer. Természetes tisztaságú, magas az ásványianyag- és nyomelem tartalma. Az étkezési tisztaságú parajdi só a hagyományos konyhasóhoz hasonlóan főzésre, sütésre, ízesítésre is használható, legalább 97%-a nacl. Emellett megtalálható, a szervezet számára egészséges 84 különböző ásványi anyag. A hagyományos konyhasóval szemben a tisztítatlan, természetes kősókristályokat sokan egészségesebbnek tartják, ugyanis a normál asztali só finomításakor különféle segédanyagokat használnak, mint például az alumínium-hidroxidot.
Minőségét korlátlan ideig megőrzi.
500 g és 1000 g-os kiszerelésben kapható