Leírás
A tökmagból sajtolt, sötétzöld színű, épp ezért zöld aranynak is nevezett tökmagolaj régóta szerves része a népi gyógyászatnak, újabban azonban egyre többen felfedezik maguknak, így valódi reneszánszát éli.
Élettani és orvosi szempontból a legértékesebb a hidegsajtolással nyert olaj. A tökmagolajat a héj nélküli olajtök magjából hidegen sajtolással készítik. Ez azért fontos, mert nem használnak magas hőmérsékletet. A hőkezeléssel szemben a hidegsajtolás során nem sérülnek, illetve bomlanak le a telítetlen zsírsavak és vitaminok, így megőrzik a tökmagolaj gazdag és értékes hatóanyag-tartalmát.
Amellett, hogy a tökmagolaj nagyon gazdag telítetlen és többszörösen telítetlen, esszenciális zsírsavakban – omega-3 zsírsavakban is -, a vitaminoknak és ásványi anyagoknak is rendkívül gazdag forrása, nagy mennyiségben található benne kalcium, kálium, magnézium, cink, réz, vas, valamint d-vitamin, b-vitamin és e-vitamin.
Hidegen sajtolt tökmagolaj
125 ml, 250 ml, 500 ml-es kiszerelésben kapható